Leves fesztivál Budán

Leves és Fesztivál Budán. Budapest első nagyszabású levesfesztiválja, ahol a legjobb hazai és nemzetközi leveseket, összesen mintegy száz féle különböző receptet szeretnének a látogatók előtt bemutatni.

Leves hegyek

Leves hegyek

A levesfogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része, mind emellett az egészséges élet kihagyhatatlan eleme is egyben. Nem is csoda tehát, hogy nemzetközi szinten egyre népszerűbbek a levesek, melynek eredményeképp egyre több levesbár nyílik külföldön és itthon is.

A Budapesti Levesfesztivál olyan interaktív esemény, melyen a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja a számára legjobb elfoglaltságot, ahol minden megérinthető, érezhető és ízlelhető is lesz. Első ízben kerül levesfesztivál megrendezésre a fővárosban és az általános gasztroeseményekkel ellentétben, itt nem csak megkóstolhatóak lesznek az ételek és italok, ugyanakkor elkészíthetőek is: mindenki próbára teheti régi családi receptjeit a főzőverseny keretében.

A jellegzetes magyar levesek mellett számos ország képviseli magát a legjellemzőbb leveseikkel, csak egy párat felsorolva: Olaszország, Kína, Spanyolország, Franciaország, Erdély, Oroszország.

Programok:
Április 26., péntek:
14:00 órakor rendezvényt hivatalosan megnyitja az esemény főszervezője és a fővédnöke, Horváth József a magyar gasztronómiai szövetségtől. Ezután levesfőző-bemutatók a színpadon estig. A sztárszakács öt különböző leves elkészítését vállalja egy időben a közönség segítségével.
Itt a tradicionális magyar leveseké a főszerep, a menü:
- Korhely halászlé
- Legényfogó leves
- Kőleves
- Hortobágyi szürke marha gulyás
- Tanyasi kakastaréj-leves
Közben Jazz up my soup, fiatal jazz zenészek előadásában.

Április 27., szombat:
10 órától kezdetét veszi a levesfőző-verseny
Közben jó ebédhez szól a nóta
14:00 Levesfőző verseny eredményhirdetése, nyertesek bemutatkozása és díjazása
Ezután folklór bemutatók és ázsiai főzőbemutatók
17:00 bor és pálinka aukció
18:00 Bencsik Adrienn koncert

Április 28., vasárnap:
Délelőtt 10 órától gyermektáncház és gyermek programok
Ebéd után folklór és főzőbemutatók
GasztroClassic fiatal zenészek prezentálásában

Helyszín: Mammut 2, szabadtéri parkoló.